A timeless high rise,
highly recognisable


A timeless high rise,
highly recognisable

W

eidt Park Corner was designed by the renowned architect Prof. Volker Staab as the highest and most striking building at Otto Weidt Square – the central town square of the new Europacity next to Berlin’s main train station. A jury led by Berlin’s Senate Building Director Regula Lüscher selected this design as the winner in an architectural competition with international top-class participants. The creative finesse of the design, which radiates naturalness and tranquillity, reveals itself upon deeper observation. The traditional tripartite division with a base, a central part, and a roof forms the creative foundation for a gradual refinement of the façade.

As the height increases, the concrete elements used in the first level of the façade decrease in width and are replaced by bronze metallic façade elements that blend into the colour scheme in the second level. This refinement is most effective on the side facing Otto Weidt Square. Here, the façade undergoes a profound transformation from the sturdy base level to the finely structured high-rise façade. Weidt Park Corner is a building of special autonomy and clarity, which naturally integrates itself into the neighbourhood and offers its users space, light and air to work and represent.

Weidt Park Corner: A striking landmark in the green heart of Europacity

W

eidt Park Corner was designed by the renowned architect Prof. Volker Staab as the highest and most striking building at Otto Weidt Square – the central town square of the new Europacity next to Berlin’s main train station. A jury led by Berlin’s Senate Building Director Regula Lüscher selected this design as the winner in an architectural competition with international top-class participants. The creative finesse of the design, which radiates naturalness and tranquillity, reveals itself upon deeper observation. The traditional tripartite division with a base, a central part, and a roof forms the creative foundation for a gradual refinement of the façade.

As the height increases, the concrete elements used in the first level of the façade decrease in width and are replaced by bronze metallic façade elements that blend into the colour scheme in the second level. This refinement is most effective on the side facing Otto Weidt Square. Here, the façade undergoes a profound transformation from the sturdy base level to the finely structured high-rise façade. Weidt Park Corner is a building of special autonomy and clarity, which naturally integrates itself into the neighbourhood and offers its users space, light and air to work and represent.

Weidt Park Corner: A striking landmark in the green heart of Europacity
In the lobby, guests are welcomed by a concierge and can easily find their way around the building.


Welcome to the spacious foyer!
The centrepiece of Weidt Park Corner


Welcome to the spacious foyer!
The centrepiece of Weidt Park Corner

In the lobby, guests are welcomed by a concierge and can easily find their way around the building.


A flexible concept
for modern workspaces


A flexible concept
for modern workspaces

T

he interior design concept focuses on the future user. There is hence the flexibility to meet various spatial requirements, such as large, continuous floor spaces or smaller areas, as the office spaces can be configured for single, group or open office spaces.

The clear room heights of at least three metres create an airy feel and the large windows – all of which can be opened – offer unique views of a new part of Berlin.

Another plus is the cavity floor that allows for flexible cabling and targeted lighting solutions at the workstations via standard lamps.

In summer, the external window blinds with slats protect against excessive sunlight, whilst a so-called concrete core activated ceiling – supported by mechanical ventilation with conditioned air – has a cooling effect and hence creates pleasant climatic conditions. However, the envisaged sustainability certification according to LEED even goes beyond the climatic concept: showers are located next to the bicycle garage, which is integrated into the building at ground level. This allows for a sportive and refreshed start into the office day. For creative breaks or a relaxing end to the day, two roof terraces offer a view of the Berlin skyline.

With its distinctive design, Weidt Park Corner on Heidestraße is a perfect match for the architectural diversity in the neighbourhood.

T

he interior design concept focuses on the future user. There is hence the flexibility to meet various spatial requirements, such as large, continuous floor spaces or smaller areas, as the office spaces can be configured for single, group or open office spaces.

The clear room heights of at least three metres create an airy feel and the large
windows – all of which can be opened – offer unique views of a new part of Berlin.

Another plus is the cavity floor that allows for flexible cabling and targeted lighting solutions at the workstations via standard lamps.

In summer, the external window blinds with slats protect against excessive sunlight, whilst a so-called concrete core activated ceiling – supported by mechanical ventilation with conditioned air – has a cooling effect and hence creates pleasant climatic conditions. However, the envisaged sustainability certification according to LEED even goes beyond the climatic concept: showers are located next to the bicycle garage, which is integrated into the building at ground level. This allows for a sportive and refreshed start into the office day. For creative breaks or a relaxing end to the day, two roof terraces offer a view of the Berlin skyline.

With its distinctive design, Weidt Park Corner on Heidestraße is a perfect match for the architectural diversity in the neighbourhood.